Αναπαλαίωση ρουστίκ σαλονιού

Τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς και εμείς καλούμαστε να ακολουθήσουμε τον χορό χωρίς να ξέρουμε καλά-καλά τα βήματα. Αλλά θα προσπαθήσουμε. Ζούμε στιγμές έντασης αλλά και απόλυτης μοναξιάς, δημιουργίας αλλά και διάθεσης για καινούργιες φιλίες, τεχνολογίας αλλά και παράδοσης.

Θα σας δίνουμε ιδέες και χρήσιμες συμβουλές για να μπορείτε να ανανεώσετε το χώρο σας, το σαλόνι σας ή την αγαπημένη σας γωνιά, απλώς πετώντας μερικά όμορφα μαξιλάρια στο πάτωμα ή αλλάζοντας τα παλιά σας ριχτάρια με καινούργια αλλά και αλλάζοντας τελείως την όψη ενός παλαιού επίπλου.

Σηκωθήκατε ένα πρωί και είχατε διάθεση να καθαρίσετε το υπόγειο και ξαφνικά εκεί που όλα φαινόταν άχρηστα και για πέταμα, βρίσκετε ένα παλαιό σαλονάκι από μια μακρινή θεία που ζούσε στο Κάϊρο. Δεν είναι κακό, είναι όμως παλαιό, πριν το πετάξετε ξανασκεφτείτε το, μήπως είναι καιρός να του ξαναδώσετε ζωή και την αξία που είχε κάποτε;

Έτσι λοιπόν έπεσε και στα δικά μου χέρια ένα πολύ, πάρα πολύ παλαιό σαλονάκι από μια θεία μακρινή. Δεν μπορώ να σας δείξω φωτογραφία πως ήταν αρχικά γιατί ίσως σας τρομάξω. Μπορώ όμως να σας δώσω μερικές χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε και εσείς ότι χρειάζεται για να ανανεώσετε κάποιο παλαιό επιπλάκι που ίσως να έχετε και δεν ξέρετε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε.

Πρώτα λοιπόν το έδωσα για αναπαλαίωση στον κύριο Παναγιώτη ο οποίος είναι εξαιρετικός τεχνίτης και έδωσε την πρέπουσα προσοχή που χρειαζόταν το συγκεκριμένο σαλονάκι. Το σχέδιο του υφάσματος επιλέχτηκε με πολύ προσοχή για να μην χαλάσει το ύφος του σαλονιού και αφού δόθηκε για επεξεργασία με την καινοτόμο μέθοδο «Ύφανση με δική σας φωτογραφία» παραδόθηκε για ύφανση. Σε λίγες μέρες το ύφασμα ήταν έτοιμο για τον ταπετσιέρη, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά. Του δώσαμε και μια τελευταία πινελιά με ένα ριχτάρι σενίλ μονόχρωμο της σειράς «royal chenille» και μερικά μαξιλάρια από την σειρά «Υφαντά μαξιλάρια» με ίδιο θέμα όπως και του σαλονιού.

Η επιλογή του σωστού υφάσματος το οποίο θα ταιριάζει με το χώρο σας μπορεί στην αρχή να φαίνεται δύσκολη υπόθεση προσφέρει όμως συναρπαστικές ευκαιρίες για να δημιουργήσετε εφέ ή να απλώνετε το φως του δωματίου σε σημεία που ούτε φανταζόσασταν. Ανεξάρτητα από το πόσο κομψές είναι οι κουρτίνες ενός σπιτιού, οι διακοσμητικές λεπτομέρειες καμιά φορά είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Για αυτό το λόγο να διαλέγετε αξεσουάρ για το σπίτι σας, ένα βάζο, ένα ριχτάρι, ένα μαξιλάρι, ένα φωτιστικό ή ένα κάδρο δίνουν καλύτερο οπτικό αλλά και αισθητικό αποτέλεσμα στο χώρο. Μια και όλοι μας δεν θέλουμε να ξοδεύουμε μια περιουσία στην κάθε αλλαγή της μόδας ας την ακολουθούμε αλλάζοντας απλώς τα αξεσουάρ μας, μας κάνει καλό και στην διάθεση μας.

ΥΦΑΝΣΗ